De Ziua Drapelului a fost lansată cartea *Jurnal de război*

0
645

Ieri, 26 iunie, la Muzeul Județean Argeș, de Ziua Drapelului a fost lansată cartea Jurnal de război.

Lansarea cărții a fost parte din evenimentul organizat de Asociația Ordessos, alături de Prefectura Argeș, Consiliul Județean Argeș, Garnizoana Pitești, Muzeul Județean Argeș și Centrul Cultural Județean Argeș.

            Evenimentul a debutat pe platoul din fața  Cercului Militar Piteşti, unde a avut loc un Ceremonial Militar al  Școlii de Aplicații pentru Unități de Luptă “Mihai Viteazul”- Garnizoana Pitești. Apoi a fost prezentat cel mai mare drapel național din Argeș – 120mp. A continuat cu un Flashmob realizat de elevi de la Palatului Copiilor Pitești și în cele din urmă cu lansarea volumului “JURNAL DE RĂZBOI”.

            Cartea cuprinde două jurnale scrise pe frontul din Primul Război Mondial, de ofițerii Gheorghe Bădescu din Slănic și Nicolae Șuța din Domnești, Câmpulung. În cadrul lansării au fost expuse și jurnalele originale pentru a fi văzute de participanți, jurnale care datează de 100 de ani.  Cartea a fost coordonată de Dan Drăgoi și publicată cu binecuvântarea IPS Calinic, Arhiepiscopul Argeșului și Muscelului, și el prezent la eveniment. Realizarea acestei cărți a fost un vis al familiei, să aducă la cunoștința publicului povestea a doi studenți la drept care au plecat în mod voluntar la război când puteau evita acest lucru. Au însemnat în jurnale momente petrecute în tranșee, locul de sacrificiu al multor tineri. Această carte este o povestea reală, transmisă în scris chiar de cei care au trăit-o, iar publicarea ei a fost apreciată și felicitată de toți cei prezenți la lansare.

Directorul Muzeului Judeţean Argeş, Popescu Cornel a fost gazda evenimentului la care a participat familia Drăgoi, directorul Muzeului din Câmpulung – Alexandru Oprea, prefectul Emilian Dragnea, comandantul Garnizoanei Pitești – Marian Baie, primarul din Domnești – Ion Gabriel Zăvoianu, IPS Calinic, Arhiepiscopul Argeșului și Muscelului, Ion Șuța – descendentul lui Nicolae Șuța și foarte multă lume, sala fiind neîncăpătoare.

Pentru a cunoaște istoria prin ochii celor care au contribuit la ea, trebuie să citiți această carte, așa cum și IPS Calinic, Arhiepiscopul Argeșului și Muscelului, a îndemnat la unitate şi la preţuirea tuturor celor care au luptat pentru România.

LĂSAȚI UN MESAJ