Ana Aslan și produsul minune – Gerovital H3

0
374

Ana Aslan este medicul român recunoscut la nivel mondial pentru activitatea sa în domeniul gerontologiei. Toată cariera și-a dedicat-o îmbunătățirii vieții persoanelor vârstnice și, în acest sens, a făcut cercetări care au condus la produsul minune – Gerovital H3. Timp de 30 de ani a fost directorul Institutul Național de Geriatrie și Gerontologie (1958-1988).

Ana Aslan s-a născut la Brăila în anul 1897.

În anul 1915 s-a înscris la cursurile Facultății de Medicină din București. Și-a dedicat studiul gerontologiei cu scopul de a crea un sistem de activități specifice persoanelor vârstnice. A descoperit Gerovital H3, un produs biotrofic care a devenit și primul medicament care a reușit să întârzie procesul de îmbătrânire. Astfel, în anul 1956 acest produs a fost expus la nivel internațional în cadrul Congresului European de Gerontologie de la Karlsruhe si apoi la Congresul European de Gerontologie de la Basel. De la momentul prezentării medicamentului, România a devenit cunoscută în domeniul gerontologiei.

În 1960, Ana Aslan a prezentat un nou medicament care, pe lângă procaină, conținea și un factor activator și antiaterogen – Aslavital.

În 1985 prof. Ana Aslan a publicat lucrarea Tehnica și acțiunea tratamentului cu Gerovital H3. Precizări după 34 de ani de folosire cunoscută la nivel mondial. Lucrarea sa a prezentat rezultatele anilor de cercetare și experimente și a susținut superioritatea medicamentului românesc comparativ cu alte produse realizate cu scop similar.

Rezultatele au fost surprinzătoare: pacienții vârstnici au avut mai puține stări depresive sau anxioase, au crescut dorința de a trăi și capacitățile fizice și intelectuale. Memoria persoanelor de vârsta a treia s-a îmbunătățit. Aceleași efecte benefice s-au constatat și la analizorii olfactivi, auditivi și optici ai persoanelor de vârsta a treia. S-au constatat și îm­bunătățirea aspectului pielii și părului, scăde­rea in­ten­si­tății petelor senile și a keratozei, creșterea to­nusului mus­cular și a mobilității articulare, creșterea și repigmen­tarea părului, normalizarea presiunii arteriale.

Este de reținut faptul că toate rezultatele au fost constatate experimental. Gerovital H3 are acțiune stimulatoare asupra întregului organism care intră într-un proces de regenerare la nivel intern și extern.

Institutul de Geriatrie și Gerontologie condus ani la rând de Ana Aslan găzduiește o secție al cărui domeniu de activitate este procesul de îmbătrânire sub aspect medical, social, psihologic, demografic, ecologic, cultural și economic. În 1997 Institutul a elaborat un Program Național pentru asistența medico-socială a persoanelor vârstnice din România.

Lucrările prof. Ana Aslan au fost publicate în reviste internaționale și au fost subiectul unor prezentări științifice. Edituri de prestigiu au publicat lucrările medicului sub forma unor tratate de gerontologie: Columbia University Press – New York, Edi­torial NBP – Buenos Aires, Consultants Bureau Inc. – New York.

Prof. Ana Aslan a fost membru al Organizației Mondiale a Sănătății, al Uniunii Mondiale de Medicină Profilactică și Igienă Socială din Austria, al Societății americane de Gerontologie și al Academiei Tiberina Italia.

A primit zeci de premii internaționale: Meritto della re­publica Italiana, Cavaler al noii Europe – Italia, Ca­va­ler al Ordinului de Malta – Franța, Comandor al Or­di­nului Orange Nassau – Olanda, dama di Collare del San­to Graal – Franța și Medalia Léon Bernard decernată de Organizația Mondială a Sănătății și altele.

LĂSAȚI UN MESAJ