Andrei Avădănei – hackerul alb

0
493

Andrei Avădănei sau ”hackerul alb” este un tânăr român care a reușit organizarea celei mai importante conferințe de securitate informatică și hacking – DefCamp. Are doar 24 de ani și este pasionat de domeniul IT.

DefCamp nu este singura inițiativă a tânărului. A înființat Centrul de Cercetare în Securitate Informatică din România (CCSIR).

Andrei a absolvit Colegiul Mihai Eminescu din Botoșani, perioadă în care a participat la mai mult de 50 de concursuri internaționale și naționale de dezvoltare software. A câștigat premii la majoritatea competițiilor. De curând a obținut o atestare de mare importanță în domeniul securității cibernetice – OSCE (Offensive Security Certified Expert).

 Conferința anuală DefCamp a început în anul 2009. Comunitatea online simțea nevoia unor întâlniri offline, iar tânărul Avădanei a profitat de această oportunitate organizând cea mai mare conferință de acest tip din România. A răspuns astfel necesităților tinerilor pasionați de IT și a oferit tuturor mediul propice pentru o comunicare eficientă. Prima Conferință a avut loc la Bran și au participat în jur de 60 de tineri. La cea de-a șaptea ediție, DefCamp a strâns peste 900 de participanți din peste 30 de țări.

Asociația CCSIR, o organizație non-guvernamentală, dezvoltată de tânărul IT-ist este foarte activă în domeniul securității cibernetice. În urma acestei inițiative, Andrei a primit și porecla ”hackerul alb”.

De curând, Andrei a dezvoltat un nou proiect – Bit Sentinel – împreună cu prietenul său Alexandru Andrei. Împreună au dezvoltat și Ro Hacked, un registru online privind atacurile cibernetice din România. Tinerii anunță site-urile din România dacă sunt victimele unui atac cibernetic.

LĂSAȚI UN MESAJ