Cornel Amariei – românul de la Apple și Airbus

0
579

De la 19 ani lucrează în Germania pentru Apple, pentru Airbus, pentru companii importante care îi apreciază talentul și cunoștințele.

Astăzi are 23 de ani și este în continuă ascensiune. Cornel Amariei este copilul supradotat care a realizat primul site în clasa I și primul robot în clasa a VII-a.

La 14 ani a câștigat și primul său premiu – medalia de bronz la un concurs internațional de informatică – cu un sistem de securitate video. Un an mai târziu, în clasa a IX-a, a câștigat aurul la Olimpiada Internațională de Proiecte Informatice din Turkmenistan cu un robot foarte util în caz de cutremur ce putea fi trimis să investigheze ușor o zonă afectată.

Cornel a absolvit Liceul Internațional de Informatică – unitate de învățământ privată unde își doresc să studieze toți tinerii pasionați de informatică.

De atunci și până în prezent, Cornel Amariei a participat la zeci de concursuri internaționale și a construit peste 100 de roboți. O mare realizare a sa este faptul că lucrează de 4 ani pentru compania Apple, producătorul vestitului telefon Iphone. Dezvoltă software și se declară încântat de reușita sa.

Tânărul este student la două facultăți din cadrul Jacbos University Bremen, Germania cu o bursă care îi acoperă 90% din taxa anuală de școlarizare.

Ultima sa invenție este o pereche de ochelari denumiți Lumen. Acești ochelari folosesc tehnologia 3D și vibrațiile pentru a ajuta persoanele cu deficiență de vedere. Ochelarii săi văd mediul înconjurător, determină distanțe și pot transmite mesaje nevăzătorilor.

Deși succesul nu întârzie să apară pentru tânărul de 23 de ani, declară că își dorește să se întoarcă în România.

LĂSAȚI UN MESAJ