Johnny Weissmuller – timișoreanul care a dat viață pentru prima dată celebrului Tarzan

0
618

Primul film Tarzan, produs la Hollywood, l-a avut în rol principal pe Johnny Weissmuller, un timișorean ajuns celebru pentru modul în care a jucat. A fost desemnat cel mai bun Tarzan din istorie.

Actorul s-a născut în anul 1904 în Timișoara, pe atunci parte a Ungariei. A ajuns în Statele Unite ale Americii la 6 luni, după ce familia sa a emigrat urcându-se la bordul vasului SS Rotterdam cu destinația New York.

Johnny Weissmuller a fost unul dintre cei mai de succes actori care au dat viata personajului Tarzan.

Actorul a fost ales pentru acest rol datorită calităților sale atletice.

Astfel, “Tarzan” a ajuns să dețină cinci titluri de campion olimpic la înot, între anii 1924-1928, a fost deținătorul a 67 de titluri mondiale și 52 de titluri naționale. A deținut recordurile la stilul liber la toate probele de la 100 de yarzi, la jumătatea de milă și a fost primul care a înotat pe distanța 100 m sub un minut.

Timisoreanul a devenit si mai cunoscut dupa ce s-a alaturat studiorilor MGM, primul sau film fiind în 1932 – Tarzan omul-maimuță.

Cyril Hume, cel care a adaptat Tarzan the Ape Man (1932) pentru a fi proiectat, l-a descoperit întâmplător, atunci când Weissmuller înota în piscina hotelului. Atunci i s-a sugerat să joace rolul lui Tarzan.

Succesul filmului a fost unul răsunător în America și apoi în Europa, românul care era deja cunoscut ca unul dintre cei mai buni înotători din lume, devenind și un star de cinema admirat.

LĂSAȚI UN MESAJ