Marinela Ardelean – specialistul român în enogastronomie

0
688

Marinela Ardelean este recunoscută la nivel internațional pentru activitatea sa în domeniul enogastronomiei. A fost numită la Dame D‘excellence du vin de la Roumanie și ambasadorul Festivalului RoWine în anul 2016.

A scris numeroase cărți în domeniul vinului – „50 de vinuri româneşti întâlnesc 50 de preparate culinare italiene” și „Cartea vinurilor româneşti/ The Wine Book of România 2015-2016” – care a devenit primul ghid referitor la cele mai bune vinuri din România și Republica Moldova.

Marinela Ardelean se declară iubitoare a soiului Fetească Neagră și are proiecte importante de promovare a acestui vin în întreaga lume alături de instituții din Italia și Franța.

”Cartea vinurilor românești” reunește România și Republica Moldova pe harta vinurilor. Ceea ce-și dorește autoarea este ca țări mai mult sau mai puțin diferite să fie asociate. Preparate italienești, vinuri românești. Cu siguranță, vinurile românești și cele moldovenești au fost mai usor asociate având în vedere istoria noastră comună.

Universitatea de Vest din Timișoara colaborează Marinela Ardelean pentru coordonarea unui curs postuniversitar „Wine business şi strategie de marketing”. Se vor aborda diverse aspecte ale industriei vitivinicole, cum ar fi: start-up-ul unei crame, crearea unei etichete pentru o sticlă de vin, preţul vinului, dar şi diverse aspecte legate de legislaţie si de export.

Marinela Ardelean are o experiență de peste 10 ani în industria vinului. Promovează la nivel internațional vinurile românești și asigură o îmbunătățire a turismului românesc prin intermediul vinurilor. Este critic de vin și degustător profesionist în concursuri internaționale și profesor la Italian Chef Academy din Roma. A ajuns în semifinalele concursului de somelier din Londra, Dame Chevalier de l’Ordre des Coteaux de Champagne (Franţa) şi finalistă a concursului Ambassadeurs du Champagne în 2013. Marinela Ardelean a fost numită “Sommelier d’Onore” de către Fundaţia Italiană de Somelieri şi BIBENDA.

www.marinelaardelean.com

LĂSAȚI UN MESAJ