Mircea Tudor și scannerul de avioane

0
740

Mircea Tudor este inventatorul celui mai bun scanner de camioane destinat vămilor, folosit astăzi în întreaga lume. Roboscan 1MC este sistemul de radiografiere cu raze gama care a câștigat cel mai mare premiu din istoria României la Salonul de Invenții de la Geneva. După această invenție, a revenit cu un alt dispozitiv care identifică în câteva minute orice obiect neconform la bordul unui avion (produse de contrabandă sau obiecte care pot reprezenta o amenințare).

Roboscan M2 Aeria, noua sa invenție, i-a adus inginerului Mircea Tudor un nou premiu la concurs în anul 2013.

Scannerul cumulează tehnologii complexe din fizica nucleară, electronică, informatică, software dedicat, telecomunicaţii, mecanică, hidraulică, pneumatică şi multe alte detalii tehnice din alte domenii.

Mircea Tudor, alături de echipa sa, este recunoscut în întreaga lume pentru invenția care permite verificarea rapidă și neinvazivă a avioanelor.

În prezent, inginerul lucrează la construirea noii sale fabrici în Elveția unde va produce scannerul pentru avioane. În următorii 3 ani, linia de producție va putea furniza 75 de scannere pe an. În România, compania sa, MB Telecom, produce 12 scannere de camioane pe an. De curând, compania sa a intrat și pe piața medicală, producând un aparat de radiografie în colaborare cu MedLife. În următoarea perioadă încearcă să intre în domeniul medical și cu un laser medical destinat mai multor tipuri de cancer.

MB Telecom a implementat proiecte de securizare a vămilor în România, Dubai, Letonia şi Franţa, totalizând afaceri de peste 
60 de milioane de euro în ultimul deceniu. A avut discuţii cu reprezentanţi guvernamentali şi privaţi din SUA, Brazilia, Mexic, Ecuador, Tanzania, Gabon, Arabia Saudită, Australia, Emiratele Arabe Unite şi alte state pentru implementarea unor proiecte de securizare de mare complexitate, fiecare având o valoare de ordinul milioanelor de euro.

LĂSAȚI UN MESAJ