S-a lansat Asociația Ordessos!

0
727

ASOCIAȚIA ORDESSOS S-A LANSAT CU UN PRIM EVENIMENT EXTREM DE IMPORTANT

Recent constitută de o mână de argeșeni inimoși, din dorința de a promova tradițiile, cultura și spiritualitatea românească, în general valorile românești, Asociația Ordessos își propune să contribuie la omagierea momentului istoric al formării României Moderne.

Primul eveniment la care Asociația Ordessos și-a adus contribuția a fost  organizat în parteneriat cu Primăria orașului Mioveni, prin Centrul Cultural Mioveni.

Astfel, luni, 26 martie 2018, sub egida Centenarului Primăria, Consiliul Local și Centrul Cultural Mioveni, alături de Asociația ORDESSOS, în parteneriat cu Muzeul Județean Argeș, Centrul Cultural Județean și Universitatea de Stat din Pitești, au  desfășurat o serie de manifestări cultural-artistice, pentru a marca 100 de ani de la Unirea Basarabiei cu România.

Centrul Cultural Mioveni a găzduit un simpozion în cadrul căruia reprezentanți ai Facultății de Istorie, studenți basarabeni, oficialități locale și județene au vorbit despre însemnătatea actului unirii dintre România și Basarabia de la 27 martie 1918, despre importanța și contribuția acestui act la realizarea Marii Uniri.

O prezență plină de căldură a fost aceea a profesorului Constantin Năstase, general în rezervă și Cetățean de Onoare al Orașului Mioveni, ajuns la venerabila vârstă de aproape 103 ani. Profesorul Năstase a transmis basarabenilor că este alături de ei și că-și dorește din tot sufletul reunirea Basarabiei cu Patria Mumă. Ca de fiecare dată, a smuls ropote de aplauze din partea celor din sală.

Cei prezenți au asistat și la un scurt program artistic, susținut de Ansamblul Centrului Cultural – Mugurașii Mioveniului  și de îndrăgiții artiști Paul Ananie, Gabriel Dumitru și Nicu Mâță.

Reamintim că  Asociatia Ordessos este un organism care are ca scop desfășurarea de programe și proiecte de promovare a tradițiilor și culturii naționale, atât în țară (în comunitățile  locale), cât și în străinatate, inclusiv în rândul comunitatiilor românești din țările unde aceastea sunt prezente.

 

 

LĂSAȚI UN MESAJ