În vizită la Ocnele Mari

0
1279

Salina Ocnele Mari aflată în județul Vâlcea aduce informații noi pentru iubitorii de tratament sărat. Noua legislație în domeniul situațiilor de urgență a condus la modificări majore în ceea ce privește amplasamentul minei de sare.

Distanța până în salină este mai mare și este parcursă cu microbuze puse la dispoziția turiștilor. Sunt 7 km de coborâre până la intrare și noua așezare surprinde plăcut vizitatorii.

Dispoziția inițială a salinei avea formă de tunel, iar noua mină are formă pătrată și o suprafață de aproximativ 40 000 mp, de aproximativ 3 ori mai mare decât vechea locație.

Investițiile au fost majore. De la intrare te întâmpină indicatoare care te direcționează spre locul de joacă (un spațiu cu sare măruntă folosită în loc de nisip), spre pista de karturi, spre restaurant, cramă, mese de biliard sau tenis. Câteva bănci sunt folosite de părinții care își supraveghează copiii.

Salina are un magazin cu suveniruri de unde pot fi achiziționate produse din sare și un loc pentru proiecții de desene animate. Rula Pinocchio în momentul vizitei noastre.

Restaurantul și crama pentru iubitorii de vin bun așteaptă amabil să le treci pragul. Mobilierul de lemn este confortabil și plăcut realizat. Am fost plăcut surprinși și de calitatea produselor.

Am intrat și în capela din mină. Arată foarte bine, mai ales că este luminată diferit de restul salinei. Poartă hramul Sfintei Varvara, cunoscută ca fiind ocrotitoarea minerilor.

Am ajuns și la expoziția de artă din anul 2014 păstrată în subteran. Atracția spațiului expozițional este un cerc mare și luminos pe care toată lumea îl folosește pentru fotografii.

 

Vă propunem cu drag o vizită de câteva ore la adâncime, într-un aer sărat și sănătos. E plăcut să privești un peisaj diferit plin de turiști curioși ce zâmbesc la jocul copiilor.

 

DISTRIBUIȚI
Articolul precedentPrimăvara rurală
Articolul următorSă zâmbim

LĂSAȚI UN MESAJ