Medalii de aur și argint la Olimpiada Internațională de Matematică pentru studenții de la Universitatea Politehnică București

0
616

În perioada 28 februarie – 5 martie a avut loc Olimpiada Internațională de Matematică (SEEMOUS 2017 – South Eastern European Mathematical Olympiad for University Students) în Ohrid, Macedonia.

La competiție s-au înscris 84 de studenți de la universități din Bulgaria, Grecia, Turkmenistan, România și Argentina.

Universitatea Politehnică București a trimis la olimpiadă studenți de la Facultatea de Automatică și Calculatoare și de la Facultatea de Chimie Aplicată și Știința Materialelor. Coordonatori de echipă au fost prof.univ.dr. Ioana Luca şi asist.univ. Alexandru Negrescu, ambii de la Departamentul  Metode şi Modele Matematice din cadrul facultăţii de “Științe Aplicate”.

Emanuel Necula, membru al echipei, a obținut medalia de aur și punctajul maxim înregistrat în concurs. Astfel, a repetat performanța atinsă la SEEMOUS 2016. Studentul Necula este în anul II al Facultății de Automatică și Calculatoare.

Sebastian Cojocaru și Alexandru Brătei, ambii studenți în anul I ai facultăţilor Automatică şi Calculatoare şi Chimie Aplicată şi Ştiinţa Materialelor, au obținut deasemenea aurul. Cristian Pavel, Amir Zamfiratos şi Iustin Sirbu au obţinut medalii de argint.

SEEMOUS este o competiție internațională organizată de Societatea Matematică din Sud-Estul Europei care se adresează studenților din primii doi ani de studiu. În 2016 Universitatea Politehnică din București a obținut o medalie de aur și patru medalii de argint.

LĂSAȚI UN MESAJ