PREMIERĂ: Proiecția filmului documentar „CINE A FĂCUT ROMÂNIA MARE”, la MIOVENI!

0
487

Filmul documentar „CINE A FĂCUT ROMÂNIA MARE?” va fi lansat în premieră vineri, 22 martie 2019, de la ora 17:00, în sala mare a Centrului Cultural din Mioveni.

Pelicula este o producție unică, un regal de interviuri cu personalități ale României actuale, ilustrată cu imagini din viitorul film artistic “ JURNAL DE RĂZBOI” ce va putea fi apreciat ca, probabil, o inedită producție cinematografică construită pe baza a două jurnale de război de acum o sută de ani, aparținând a doi ofițeri ai armatei române: sublocotenenții Gheorghe Bădescu din Slănic și Nicoale Șuța din Domnești, ambii studenți la Drept atunci când au fost trimiși pe front. Sunt mărturii din tranșeele făuririi României Mari descoperite acum jumătate de secol și care a făcut obiectul tipăririi unui volum “JURNAL DE RĂZBOI – Mărturii din tranșeele întregirii României”, o carte coordonată de argeșeanul Dan Drăgoi, baza scenariului acestui documentar.

Documentarul  este o superbă renaștere a mândriei de a fi argeșean și un exemplu de a spune că județul  s-a aflat în fruntea luptei pentru afirmarea identității naționale.

Filmul documentar, este o primă etapă din mesajul pe care societatea civilă prin asociațiile si ong-urile locale si nu numai , doresc să îl transmită tinerei generații, un exemplu remarcabil de patriotism, despre sacrificiul românilor pentru construirea idealului național. Este o producție privată, care a implicat cu titlu gratuit zeci de pasionați de istorie și reconsiderare a valorilor românești. Interviurile sunt illustrate cu scene descrise din cele două jurnale filmate în locuințele și locurile în care Gheorghe Bădescu și Nicolae Șuta ( cei doi protagoniști) au trăit și au luptat.

Evenimentul este organizat de Asociația Ordessos, în parteneriat cu Primăria orașului și Centrul Cultural Mioveni.

C.D.V

LĂSAȚI UN MESAJ