Volumul “JURNAL DE RĂZBOI”, lansat la Târgul Internațional Gaudeamus

0
614
btrhdr

Duminică, 18 noiembrie, la ediţia a 25-a a Târgului Internaţional Gaudeamus – Carte de Învăţătură, a avut loc lansarea volumului “JURNAL DE RĂZBOI – Mărturii din tranșeele întregirii României”, o carte coordonată de argeșeanul Dan Drăgoi, un poet cu doctorat în horticultură.

Amintim că volumul, tipărit cu sprijinul Asociației Ordessos, prezintă jurnalele de război ținute de doi musceleni, eroi ai Primului Război Mondial: sublocotenenții Gheorghe Bădescu din Slănic și Nicoale Șuța din Domnești, ambii studenți la Drept atunci când au fost trimiși pe front.

Evenimentul desfășurat la Romexpo a fost urmat de discuţii cu autorul şi invitaţii acestuia.

Printre cei care fost prezenți la eveniment s-au numărat Răzvan Theodorescu, vicepreşedintele Academiei Române, Cornel Popescu, directorul Muzeului Județean Argeș, Emil Vlaicu, președintele Asociației Ordessos, Ion Cerăceanu, General în Rezervă și Valentin Popa, Vicepreședintele Asociației Tradiții Ostășești.

Atmosfera de război a anilor 1916-1917 a fost reconstituită de membrii  Asociației ”Tradiții Ostășești”.

Lansarea a fost însoțită și de proiecția unui trailer al filmului documentar dedicat Războiului pentru Întregirea Țării – Jurnal de Război, despre care a oferit detalii lectorul universitar Remus Petre Cîrstea.

 

Evenimentul a fost organizat cu sprijinul editurii Eurodidactica.

 

 

 

LĂSAȚI UN MESAJ