Zece lucruri mai puțin cunoscute despre România

0
575
Vă invităm să aflați informații despre țara noastră pe care suntem siguri că nu le-ați auzit în altă parte..
1. În România se află cea mai înaltă biserică din lemn din lume. La Mănăstirea Săpânța-Peri, de pe malul Tisei,  se află biserica înaltă de 78 de metri. Construcția este relativ nouă, a fost finalizată în anul 2003 și poate fi zărită și din Ucraina.
2. Pe teritoriul țării noastre a apărut religia unitariană în secolul XVI. Această religie este practicată și astăzi în SUA, Ungaria și Scoția.
3. Canalul Dunăre-Marea Neagră este unul din cele mai lungi canale navigabile create de om. Pe primele locuri se află canalul Suez și canalul Panama. Costurile de realizare a canalului s-au ridicat la peste 2 miliarde de dolari și amortizarea investiției va dura 600 de ani.
4. Timișoara a fost primul oraș din Europa care a fost iluminat electric (1889).
5. Palatul Parlamentului deține trei mari recorduri: este cea mai mare clădire administrativă din lume (ca suprafață),  este cea mai scumpă clădire administrativă din lume și cea mai grea clădire din lume.
6. Cele 99 de strofe ale poeziei ”Luceafărul” de Mihai Eminescu a devenit cea mai lungă poezie de dragoste din lume în anul 2009.
7. Rio de Janeiro, Brazilia este ”apărat” de Statuia Cristo Redentor. Această statuie a fost considerată o minune a lumii moderne și a fost sculptată de cunoscutul artist român Gheorghe Leonida.
8. România este cea mai bogată țară din Europa în ceea ce privește resursele de aur.
9. Cele mai vechi fosile de homo sapiens au fost descoperite în sud-vestul României, în Peștera cu Oase. Fosilele sunt vechi de aproximativ 40 000 de ani.
10. Bucureștiul deține locul patru în topul european al vitezei medii de conectare la internet.
[va continua]

LĂSAȚI UN MESAJ