#CentenarRomânia

0
570
sdr

În An Centenar, Instituția Prefectului Județul Argeș și Asociația ORDESSOS au marcat, sâmbătă, 1 decembrie 2018, alături de un public numeros, reprezentanți ai administrației publice locale și județene,  Ziua Națională,  cu gândul la unitatea celor care au crezut în viitorul României.

 

Cei 100 de ANI  au fost sărbătoriți cu o impresionantă paradă și defilare militară oferită de Garnizoana Pitești, iar 100 de elevi inimoși ai Palatului Copiilor Pitești, îmbrăcați în culorile naționale au format cifra 100, pentru a marca Centenarul Marii Uniri.

La finalul defilării militare, Asociația Ordessos, în parteneriat cu Prefectura Argeș, la Cercul Militar Pitești, au oferit elevilor atât diplome de participare, cât și volumul Jurnal de Război – Mărturii din tranșeele întregirii României, o fascinantă incursiune în linia întâi povestită de doi eroi ai Primului Război Mondial.

La 100 de ani, 100 de cărți au intrat în casele a 100 de români pentru a le reaminti și transmite generațiilor viitoare, viața și  jertfele soldaților români din Primul Război Mondial.

Să nu uităm că la 100 de ani de la Marea Unire, ca cetățeni români avem numeroase  motive să acționăm ca o națiune demnă și puternică: frumusețea naturală a țăriii, istoria, resursele naturale, tradițiile, oamenii de cultură, oamenii de știință, marile personalități politice, precum și sportivii care au făcut cunoscut numele României în întreaga lume.

LĂSAȚI UN MESAJ