Un inginer propune reducerea consumului de carburant cu 7% printr-o metodă inovatoare

0
515

Corneliu Birtok – Băneasă este inginerul român care a primit un premiu special din partea unei asociații de știință din Hong Kong – Science & Technology Parks Corporation – după ce și-a prezentat invenția la Salonul Internațional de Invenții de la Geneva 13 – 17 aprilie 2015.

Invenția lui Birtok-Băneasă a fost un dispozitiv folosit la autovehicule în timpul verii în scopul reducerii pierderilor de putere ale motorului din cauza temperaturilor ridicate. Se numește deflector termic și aduce beneficii importante: reducerea consumului de combustibil și reducerea noxelor prin scăderea temperaturii aerului pe galeria de admisie la motor. Consumul de carburant scade cu cel puțin 7%.

Corneliu Birtok-Băneasă este doctorand la Universitatea Politehnică din Timișoara la specializarea Ingineria Materialelor. El a obținut 28 de medalii de aur la diverse saloane internaționale de inventică din țară și internaționale.

În anul 2008 a înființat Asociația CorneliuGroup cu scopul cercetării în domeniul industriei constructoare de autovehicule. Este o asociație nonguvernamentală, nonprofit care își dorește atragerea tinerilor talentați prin stagii, tabere, cantonamente, colaborări cu organizații de specialitate din țară și din străinătate, în vederea schimbului de experiență. Mai mult, Asociația urmărește participarea la saloane de promovare a proprietății intelectuale, la sesiuni de comunicare în domeniul cercetării și brevetarea produselor realizate.

LĂSAȚI UN MESAJ