Cristian Proistosescu . Un strop de geniu argeşean la Harvard.

0
725

Începem anul cu veşti bune. Un argeşean şi-a luat doctoratul. De ce ne interesează acesta în mod special?! Pentru că acest tânăr, Cristian Proistosescu, absolvent al prestigiosului colegiu piteştean “ I.C. Brătianu”  şi-a susţinut teza de doctorat legată de schimbările climatice, asta după ce în 2005 cucerea medalia de aur la olimpiada internatională de fizică iar în anul 2009 a absolvit Universitatea Princeton.

Mândrii de el nevoie mare suntem căci pe 8 decembrie 2016 , Cristian a susţinut lucrarea “On the Time Scale Structure of Climate Variability and Response” în cadrul “The Department of Earth and Planetary Sciences Harvard University” în faţa profesorilor, colegilor şi cu mari emoţii şi în faţa familiei, căci părinţii acestui tânăr de geniu au fost alături de el în acel moment în care lui Cristian i-a fost încununată munca de mai bine de şase ani în domeniul schimbărilor climatice, avându-l ca îndrumător pe domnul Peter Huybers, un profesor foarte apreciat şi respectat în America pe acest profil ştiinţific.

Parcursul tânărului argeşean de aur nu este decât unul care îi dovedeşte la fiecare pas genialitatea: absolvind în anul 2005 colegiul amintit, Cristian a câştigat medalia de argint în 2004 la olimpiada internationala

de fizică şi binemeritata medalie de aur în 2005, a absolvit cu succes Universitatea Princeton în anul 2009 câştigând în cadrul acesteia premiul decernat de Facultatea de Fizică şi cea de Geoştiinţe pentru “Cercetare ştiinţifică Excepţională şi Desăvârşire Academică” iar din 2009 a predat şi predă ca asistent universitar la Harvard.

Suntem convinşi că această minte strălucită  a fizicii înscrisă deja pe harta lumii îşi va gasi locul definitiv în elita mondială deoarece Cristian Proistosescu a aplicat pentru un stagiu post doctoral la University of Washington din Seattle unde va lucra ca cercetător.

LĂSAȚI UN MESAJ