Horoscopul celor şapte medalii

0
774
Sursa foto: radioiasi.ro

Lotul olimpic al României a obţinut cele mai bune rezultate din istoria participărilor la Olimpiada Internaţională de Astronomie, anunţă Ministerul Educaţiei. Elevii români au obţinut în total 7 medalii, dintre care 2 medalii de aur, 2 medalii de argint si 3 medalii de bronz. În clasamentul neoficial pe naţiuni, România a ocupat locul 3.

Trei medalii au fost luate la secţiunea juniori (elevi sub 16 ani), în timp ce alte patru medalii au revenit seniorilor (o medalie de aur, o medalie de argint şi două de bronz), anunţă Ministerul Educaţiei.

“Elevii laureaţi cu aur sunt Robert Gabriel PAŞCALĂU (clasa a VIII-a, Şcoala Gimnazială „Tudor ARGHEZI” din Năvodari, judeţul Constanţa), Paul Florin REBENCIUC (clasa a VIII-a, Şcoala Gimnazială „Miron COSTIN” din Suceava) şi Radu ANDREI (clasa a XI-a, Colegiul Naţional „Nicolae BĂLCESCU” din Brăila). Anca DRĂGULESCU (clasa a XI-a, Colegiul Internaţional de Informatică din Bucureşti) a fost premiată cu argint, iar David Corneliu TURTUREAN (clasa a IX-a, Colegiul Naţional „Ştefan cel Mare” din Suceava), Andrei Horaţiu EFTIME şi Andrei COSMIN (elevi în clasa a X-a şi a XI-a la Colegiul Internaţional de Informatică din Bucureşti), au fost medaliaţi cu bronz”, precizează ministerul.

Lotul olimpic al României a fost coordonat şi însoţit de profesorii Cătălina Anca MARIAN (Colegiul Naţional „Inocheţie Micu KLEIN” din Alba Iulia) şi Lucian STOIAN (Colegiul Naţional „Vasile LUCACIU” din Baia Mare).

Ediția a XXI-a a Olimpiadei Internaționale de Astronomie s-a desfășurat în perioada 5 — 13 octombrie în Bulgaria (Plovdiv Pamporovo) și a reunit concurenți din 20 de țări.

România participă la această olimpiadă începând din anul 2003. Potrivit datelor puse la dispoziţie de Ministerul Educaţiei, în 2003 România nu a obţinut nicio medalie, în 2004 lotul olimpic român a obţinut o medalie de argint şi una de bronz, în 2005 nu a obtinut nicio medalie, în 2006 – o medalie de argint şi una de bronz, în 2007 – 2 medalii de argint şi 3 de bronz, în 2008 – o medalie de aur, una de argint şi 2 de bronz, în 2009 – 2 medalii de argint şi 3 de bronz, în 2010 – 2 medalii de argint şi 2 de bronz, în 2011 – o medalie de aur, 3 de argint si una de bronz, în 2012 – 2 medalii de aur, iar în 2013 – 2 medalii de aur, 2 de argint şi 3 de bronz.

LĂSAȚI UN MESAJ