ORDESSOS: EVENIMENT ÎNCĂRCAT DE EMOȚIE, LA PITEȘTI, CU PRILEJUL ZILEI NAȚIONALE

0
446
1 Decembrie este Ziua Naţională a României şi are o însemnătate specială în societatea noastră. Totodată, această zi marchează un eveniment istoric foarte important: *unirea Transilvaniei cu România, în anul 1918.    
Pentru a marca această zi, Instituția Prefectului Județul Argeș și Asociația ORDESSOS invită toți argeșenii, cu mic cu mare, sâmbătă, 1 Decembrie, de la ora 11.00 în centrul Piteștiului.

Cei 100 de ANI vor fi sărbătoriți cu o impresionantă paradă și defilare militară oferită de Garnizoana Pitești, în zona centrală-pietonală a municipiului.

Mai mult, 100 de elevi ai Palatului Copiilor Pitești, îmbrăcați în culorile naționale vor pregăti o coregrafie specială, în forma cifrei 100.
La finalul defilării militare, Asociația Ordessos în parteneriat cu Prefectura Argeș vor oferi elevilor, atât diplome de participare, cât și volumul Jurnal de război – Mărturii din tranșeele întregirii României, o fascinantă incursiune în linia întâi povestită de doi eroi ai Primului Război Mondial.

La 100 de ani, 100 de cărți intră în casele a 100 de români pentru a le reaminti și transmite generațiilor viitoare, viața și  jertfele soldaților români din Primul Război Mondial. Nu este o poveste spusă de un istoric sau filolog ci realitatea de zi cu zi a frontului pe care se purtau lupte acum mai bine de 100 de ani de la întâmplarea ei.

Credit foto: Mihail OPRESCU

 

LĂSAȚI UN MESAJ