Ziua MUZEELOR și Ziua VETERANILOR DE RĂZBOI au fost marcate la MIOVENI

0
478

Sâmbătă, 18 mai 2019, la Casa de Cultură Racovița, Consiliul Local, Primăria orașului și Centrul Cultural Mioveni, în parteneriat cu Asociația ORDESSOS au organizat „Ziua veteranilor de război” și ¨Ziua internațională a muzeelor”.

Alocuţiuni privind însemnătatea evenimentului au fost rostite de președintele Asociatiei Ordessos, Emil Vlaicu, presedintele Asociației Nationale a Veteranilor de Razboi – filiala Argeș – Col.(R)Alexandru Ţânţarcu, președintele Asociaţiei Naţionale Cultul Eroilor “Regina Maria”– Filiala Mioveni, Dumitru Voiculescu, președintele de onoare al Asociației Judeţeane Argeş ”Basarab I” a Cadrelor Militare în Rezervă şi în Retragere, Ghițescu Mihai, directorul Muzeului Judetean, Cornel Popescu, precum și Generalul de Brigadă în Retragere Constantin Năstase.


La eveniment au participat veterani de război, rude ale celor căzuți pe câmpul de luptă, reprezentanți ai asociațiilor de profil din județul Argeș și ai instituțiilor publice locale.
În cadrul evenimentului, cei prezenți au vizitat Colecția publică etnografică „Prof. Constantin Năstase”, găzduită în Cula Racovița și au asistat la câteva momente artistice oferite de „Corul veteranilor Militari” Argeș, dar și de Ansamblul Folcloric „Dorulețul” al Centrului Cultural Mioveni.

LĂSAȚI UN MESAJ